עוד לא התאוששנו מסעודות החג בפסח והנה כבר מגיע יום העצמאות...כולנו מכינים את המנגלים, השאלה מה כל אחד מניח על הגריל 😊
הכנו לכם 2 מתכונים שווים של סלטים, שמתאימים גם לקרנבורים ( כי צריך משהו "ליד" כדי לעכל טוב את הבשר) ובוודאי לצמחונים וטבעונים.
סלט ירוקים ועדשים
חצי כוס עדשים שחורות לא מבושלות
חצי צרור נענע
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
עלים מ 2 גבעולי בזיליקום
2 גבעולים של בצל ירוק
4-5 צנוניות
חופן נדיב של עלי רוקט
תערובת אגוזים:
חצי חופן חמוציות
חצי כוס אגוזי מלך (או פקאן)
1 שן שום
לתיבול:
מיץ לימון טרי מלימון שלם
שמן זית בנדיבות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
את העדשים שוטפים טוב, מסננים ומבשלים כ 20 דקות עד שרכות ומתאימות לאכילה, לא רכות מידי. מסננים ומניחים להתקרר.
לקערה גדולה קוצצים את הבצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה.
את הבזיליקום והרוקט קורעים ומוסיפים לקערה
את הצנוניות חותכים לפרוסות דקות ומוסיפים.
את האגוזים והחמוציות קולים על מחבת חמה (ללא שמן) עד שטיפה משחים. מכבים את האש, כותשים שן שום אחת פנימה למחבת ורק מערבבים יחד, שהשום יחרך מחום המחבת. מערבבים טוב.
לפני ההגשה מתבלים את הסלט במלח, פלפל, לימון ושמן זית ומוסיפים את האגוזים.
מתכון לחומוס מונבט
הנבטה של קטניות (כמו חומוס ועדשים) הופכת את הקטנייה לקלה יותר לעיכול ומזינה יותר – הנבט הוא חלבון מהצומח. קטניות מונבטות אפשר לאכול טריות, ללא בישול, להוסיף לתוך סלט וגם לתוך מרק או תבשיל.
קבלו מאיתנו הסבר קצר על הנבטה ומתכון לממרח חומוס נפלא.
שימו לב – ההנבטה לוקחת כ 3 ימים.
את הממרח המוכן ניתן לשמור במקרר למשך כ- 3 ימים, או להקפיא.
מצרכים:
1 כוס גרגרי חומוס קטנים
1 כוס ממי הבישול
3 כפות טחינה אתיופית גולמית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 שן שום קטנה קלופה
1/2 כפית מלח הימאליה דק
1/2 כפית כמון טחון
מעט פלפל שחורן טחון
1כף שמן זית
מעט סומק לקישוט מעל
אופן ההכנה
הנבטת גרגירי החומוס:
משרים את גרגרי חומוס בקערה עם הרבה מים ל 12 שעות לפחות ואפילו ל 24 שעות. טוב להחליף באמצע את המים. לסנן, לשטוף תחת מי ברז ולסנן.
תהליך ההנבטה מתרחש באופן טבעי בזכות לחום, חום וחושך. לכן את גרגירי החומוס פשוט משאירים בתוך המסננת, מכסים במגבת, ומניחים על השייש בצד. תוך יומיים יבצבץ נבט קטן, במהלך היומיים האלה טוב פעם- פעמיים ביום לשטוף את הגרגירים תחת הברז כדי לשמר את הלחות, ולכסות שוב.
בעקרון, ברגע שבצבץ נבט קטנקן - החומוס מונבט. אם תמתינו עוד יום או יומיים הנבט יגדל...תקבלו יותר חלבון ויותר טעם. בשלב הזה ניתן לאכול את החומוס המונבט גם כך,ללא כל בישול. ויש לשמור אותו במקרר בקופסא אטומה.
חזרנו למתכון החומוס...
מעבירים את גרגרי החומוס המונבט לסיר גדול, מוסיפים 2 ליטר מים ומרתיחים. מוציאים עם כף את הקצף שנור בבישול, לאחר הרתחה מבשלים כשעתיים על אש בינונית-גבוהה עד שהגרגירים רכים. ניתן להוציא בעזרת כף קליפות שצפות בסיר.
מסננים את החומוס – ושומרים כוס 1 של מי הבישול בצד.
מעבירים את גרגירי החומוס למעבד מזון ושומרים כחצי כוס גרגירים שלמים בצד, להגשה.
מוסיפים למעבד המזון את כוס המים, הטחינה הגולמית, מיץ לימון, מלח, פלפל, שן שום וטוחנים היטב עד שמתקבל ממרח חלק. מוסיפים את שמן הזית, טוחנים עוד כדקה.
בהגשה, מומלץ לזלף מעל שמן זית, להוסיף את הגרגירים השלמים שהשארנו בצד ולפזר סומק.
החומוס נשאר טרי במקרר למשך 3 ימים.
באדיבות צוות האתר