מתכונים נפלאים עם באק – צ'וי

מתכונים נפלאים עם באק – צ'וי
מתכונים נפלאים עם באק – צ'וי
הבאק צ'וי (לעיתים מכונה גם פאק צואי) הוא ירק נפלא עם טעם עדין, הוא מוכר לנו בעיקר מהמטבח האסייתי, אבל אפשר לעשות ממנו מגוון רחב של תבשילים.
 במראה, הבאק צ'וי דומה קצת לחסה וקצת למנגולד...ולא מיד ברור מה עושים איתו, אז הנה הסבר קצר וגם מתכונים. ונגלה לכם סוד – במטבח של "מערכת האתר" הוא תושב קבוע.
 את הבאק צ'וי אפשר לאכול  גם בצורתו הטרייה, כמו סלט וגם מבושל, מוקפץ וצלוי בתנור. תקופת החורף הוא העונה בה הבאק צ'ואי בשיאו וכדאי להנות ממנו שהוא בשיא הטריות.
בנוסף למתכונים המצורפים בהמשך, אתם מוזמנים להוסיף אותו לכל מנת מוקפץ שאתם מכינים, הוא זקוק למעט זמן בישול ולכן יש להוסיף אותו בדקות האחרונות של הבישול.
באק צ'ואי שייך למשפחת המצליבים (כמו כרוב וכרובית) והוא עשיר בויטמין A, C, K בסידן ובחומצה פולית.
חשוב לשטוף אותו היטב לפני בישול כי לרוב גרגירי חול מסתתרים בן עליו, גם ירק מגידול הידרופוני דורש שטיפה.
מתכון ראשון – חגיגת ירוקים
1 חבילה באק צ'ואי חתוך, גם העלים וגם הגבעול
3 חופנים של שעועית ירוקה טרייה
שומר
כמעט חצי לימון
3-4 כפות שמן זית שמן זית
מלח ופלפל שחור
4 שיני שום פרוס
אופן ההכנה:
מרתיחים סיר מים, מכניסים את השעועית הירוקה למים ל 2 דקות בישול, מוציאים כשהשעועית עוד חצי קשה. (אם משתמשים בשעועית קפואה רק רק מפשירים בטמפ החדר, ללא בישול. )
פורסים רצועות מהשומר ושוטפים היטב, מסננים.
פורסים 2 באק צ'ואי, שוטפים היטב ומסננים.
במחבת גדולה, מחממים 3 כפות שמן זית ומכניסים את השומר, והשעועית ומקפיצים יחד 2 דקות. מוסיפים את השום הפרוס, מערבבים ואחרי כדקה מוסיפים את הבצק צ'ואי. מקפיצים יחד כ 1-2 דקות. מתבלים במלח גס, פלפל שחור וסוחטים לימון. (כמעט חצי לימון, תלוי בטעם האישי)
מתאים מאוד כתוספת על פירה או אורז לבן.
 
מתכון שני – סלט עלים חורפי.
חבילה של גרגיר הנחלים – לשטוף, לייבש. להשאיר שלמים
1 באק צ'וי – לחתוך פרוסות, לשטוף, לסנן.
2 גבעולי בצל ירוק – קצוצים
רבע ראש חסה עגולה – שטופה, חתוכה
4 צנוניות- חתוכות לפרוסות
כחצי חופן זיתי קלמנטה חצויים (או זית אחר שאתם אוהבים)
חופן נדיב של עגבניות שרי תמר
בקערה גדולה לערבב את כל הירקות.
 
בקערה קטנה נערבב את חומרי הרוטב:
3 כפיות חרדל דיז'ון ללא גרגירים
3 כפיות דבש
2 כפות שמן זית
1-2 כף חומץ בלסמי (לפי הטעם)
מומלץ להוסיף את הרוטב סמוך להגשה.
 
 
בתאבון!
מערכת האתר.
חזור למאמרים